5 mei Bevrijdingsdag

5 mei > Bevrijdingsfestival

Gelaen viert 5 mei

 

Vrijheid is niet zomaar iets vanzelfsprekend in de huidige tijd. Vrijheid is een recht dat we allemaal zouden moeten hebben, helaas is dit op vele plaatsen in de wereld (nog) steeds niet gewaarborgd. In 2019 (september) was het 75 jaar geleden dat Geleen haar vrijheid terugkreeg na een oorlog van 5 jaar en in 2020 heel Nederland. Ieder jaar vieren wij dat dan ook op 5 mei, de dag dat heel Nederland bevrijd werd.

 

De Oranjevereniging Geleen heeft gemerkt dat dit binnen onze gemeente niet zoveel aandacht krijgt zoals in andere delen van Nederland wel gebeurt. Na diverse pogingen om “onze” bevrijding wat uitbundiger te vieren is het ons dan toch eindelijk gelukt om een kleinschalig bevrijdingsfestival te organiseren. Evenals vorig jaar organiseert de Oranjevereniging Geleen voor de 2e keer "Gelaen viert 5 mei" met medewerking van stichting Horecaplein Geleen en het Centrum Management. 

 

Met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, Chemelot, Riant Kozijnen en Triepels Slagwerk hopen we weer een mooi gevarieerd muziekfestival te kunnen organiseren.

Een festival welk plaatsvindt in het centrum van Geleen en wel op de hoek Markt-Raadhuisstraat i.s.m. de lokale horeca.

Op deze locatie zal een podium worden geplaatst. Achter en naast het podium zullen diverse legervoertuigen worden gestald, zullen foodtrucks aanwezig zijn en komt er een buitenbar zodat ook de inwendige mens niet wordt vergeten.

 

Ook de winkels in het centrum van Geleen zijn deze dag geopend. Wanneer de weergoden ons ook goed gezind zijn beloofd het een prachtige mooie dag te worden.

 

Het evenement begint om 15:00 uur en zal duren tot 00:00 uur. 

Gedurende deze tijdstippen zullen de navolgende bands optreden:Luke Bossers (Band), WansAgean, Avalons Dream, The Rockoustics Band, Rivals (Kensington tribute) en MarketSquare Mike

Er zal een DJ aanwezig zijn om het geheel muzikaal te omlijsten en te presenteren.

Klik hier voor de Timetable.

 

Zien we jullie en feesten jullie met ons mee?

 

Gelaen viert 5 mei! Ben jij erbij?

 

 

 


Info Bands

Luke Bossers (band)


We zijn met vijf man (zang; Luke Bossers, gitaar; Killian Mous, drums; Stijn Wittenberg, bass; Jesse Dalderop, keys; Jorden Dekkers). Killian komt uit Spaubeek, dus lekker dichtbij.

 

Luke Bossers (Breda, 21 november 2000), is een Nederlandse pop singer-songwriter. Luke’s affiniteit en talent voor muziek werd al op jonge leeftijd duidelijk toen hij snel excelleerde in zijn zanglessen. Luke tourde van zijn twaalfde tot zijn achttiende met verschillende bands in de Benelux. Zijn stem betoverde het publiek en liet een grote indruk achter.

Op veertien jarige leeftijd begon Luke met het schrijven van eigen muziek en ontwikkelde hierdoor ook zijn eigen stijl en smaak. Zijn doelen verschoven en in 2018 besloot Luke om te stoppen met het touren, zodat hij zich kon focussen op een solo carrière.

In 2019 begon Luke Bossers met zijn studie aan de ‘Herman Brood Academie’ in Utrecht, waar hij in 2022 afstudeerde. Het jaar waarin hij ook begon met het releasen van zijn muziek.

Luke’s eerste single ‘Heaven Knows Why’ genereerde meteen al interesse bij diverse radio stations, en zijn twee daarop volgende singles ‘Torn Apart’ en ‘High On Your Love’ werden beide de single van de week bij Omroep Brabant.

Zijn muziek en teksten voelen als verhalen die je met je beste vrienden deelt. Het is persoonlijk, eerlijk en herkenbaar.

Luke: "Mijn grootste inspirators zijn Harry Styles, Ruel, Shawn Mendes en Justin Bieber. Ik probeer altijd de luisteraars mee te nemen in het verhaal. Het maakt niet uit of dat in een opname of een optreden is, het moet een ervaring zijn waarin iedereen zijn gevoel kwijt kan.’


WansAgaen

De energieke negenkoppige feestband ‘WansAgaen’ speelt een wat steviger repertoire!

Dat kan ook bijna niet anders met ervaren muzikanten en drie pittige blazers.

Laat je meevoeren met hun blues, rock, soul, en funky nummers!

De band bestaat uit:

Silvio Weerenbeck            zang

Jos Oelers                         solo gitaar

Lex Eckhart                       slaggitaar

Pierre Keulers                   bas gitaar

Danny Peters                    toetsen

Math Fredrix                      drums

Wiel Paquay                      trombone

Will Keulers                       trompet

Wil Boumans                     tenor sax


Avalons Dream

 

Avalons Dream, een enthousiaste band van 5 muzikanten uit de omgeving van Parkstad met een breed repertoire. Zij maken van elk optreden een feestje.

De band bestaat uit:

Jan Hein: Zang

Rene: Toetsen

Leo:  Gitaar. Backing vocals

Philip: Drums

Mario: Bas  Backing vocals


The Rockoustics Band

Rocken zonder oordoppen met The Rockoustics Band!

 

Sinds 1991 waren Martijn van Heugten ( zang en akoestische gitaar) en Richard Cremers (Elektrische gitaar)de drijvende krachten achter rockband Shotgun Shadow. De laatste jaren zijn ze als duo een unplugged repertoire met covers uit de rock'n'roll, country en americana. En onlangs is dáár met Marco van Dijen (drums) en Dirk Snellen (bas) nu weer een complete band uit is voortgekomen: The Rockoustics Band.

 

Rockoustics is een samenvoeging van ‘rock’ en ‘acoustic’, ofwel: stevige classic pop en rocknummers, maar dan niet te hard. Oude hits om naar te luisteren of om op te dansen. Kom dus genieten van de lekkerste nummers van CCR, Chuck Berry, Elvis, Johnny Cash en nog veel meer uit de fifties, sixties en early seventies.

 


Rivals (Kensington tribute)

Rivals - Kensington Tribute, vernoemd naar het album waarmee Kensington in 2014 definitief doorbrak in Nederland, brengt de echte Kensington beleving én sound die al een groot succes is gebleken op grote festivals, in de Ziggo Dome en zelfs in de Johan Cruijff ArenA.

De band bestaat uit:
Roel   basgistaar
Jorny gitaar/zang
Kay     leadgitaar
Aron   drums

Rivals rijgt grote Kensington-hits als All for nothingHome Again, Do I Ever, Streets, Riddles en War in rap tempo aan elkaar en zorgt daarmee voor een feest van herkenning. Ook andere spectaculaire nummers zoals Regret, Words You Don’t Know en Perfect Family Day komen voorbij, net als onder meer Bats en What Lies Ahead van het laatste Kensington-album Time.

Laat je verrassen door de enige tributeband van een van Nederlands succesvolste bands ooit!


MarketSquare Mike

Rock Coverband Marketsquare Mike is eind 2018 ontstaan als gelegenheidsformatie. Ondanks het welbekende virus dat je doet verlangen naar een Mexicaans biertje, zijn deze 5 ervaren muzikanten - omdat het zo lekker kli(n)kt - sindsdien onafscheidelijk van elkaar gebleken.

Festivals, (bedrijfs)feesten, café optredens, daar waar Marketsquare Mike speelt gaan de voeten van de vloer. 

Naast de alom bekende rock kneiters, verrast Marketsquare Mike je ook met andere nummers die je zeker kent maar net iets minder vaak hoort, denk aan Candy van Iggy Pop en Kate Pierson, I Will Follow van U2 en Dakota van Stereophonics.

Marketsquare Mike bestaat uit:
Claudia Frissen – leadzang
Paul Rennenberg – leadzang en gitaar
Mel Wolfs – basgitaar en backing vocals
Pascal Bouwens – drums en backing vocals
Jeroen Pluymakers – gitaar

Marketsquare Mike staat garant voor een knallende afsluiting van het bevrijdingsfestival! Zie promo video


Onze sponsoren