Programma Koningsdag 2022


Komen jullie allemaal naar de Kidsplaza? Er zijn diverse activiteiten er zijn leuke prijzen te winnen. Kijk wat er allemaal te doen is.....!


Op het podium (Kidsplaza) tussen 12:00 - 17:00 uur:

de TikTok dans Challenge

 

 

Verzin en doe een TikTok dansje tijdens de Kidsplaza op het podium Koningsdag 2022 in Geleen.

en wie weet win jij 1 van de grote TikTok vlaggen om aan de muur in je slaapkamer te hangen. 

 

 

 

Schrijf je hier in of klik op het plaatje en vermeld ook je leeftijd erbij.

 

 

 

 


De hele dag van 10:00 - 17:00 uur

 

Knutsel of Kleur iets leuks voor de Koning van papier of iets anders in het Oranje Artlelier. Door een deskundige jury zullen de mooiste werkjes worden beloond met een prijs.

 

Tevens heeft scouting VKG weer leuke "doe-activieiten" neergezet om aan deel te nemen.


 

 


Festiviteiten

De Koningsmarkt (braderie) is met meer dan 250 marktkramen zeer ruim opgezet. Op de welbekende Geraniummarkt in de Annastraat wordt het nieuw tuinseizoen ingeluid met de mooiste bloemen en planten. Ook dit jaar zal tijdens Koningsdag weer de traditionele kindervrijmarkt plaatsvinden, waar de jeugd (tot 16 jaar) gratis speelgoed of andere spulletjes kan verkopen. Deze wordt gehouden vanaf 10.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag. Inschrijven voor de Kindervrijmarkt > klik hier. De Oranjevereniging zal in samenwerking met de scouting invulling geven aan de kidsplaza waar de aller kleinste kinderen aan tal van activiteiten (o.a. schmincken en dans) kunnen deelnemen. Maar er is meer deze dag.

 

Urban Sports Event

Dit jaar vindt er tijdens Koningsdag een uniek Urban Sports Event plaats. 4 professionele atleten zullen met een biketrial, BMX en stuntstep meerdere stuntshows verzorgen. Daarnaast kunnen kinderen klimmen op een klimmuur, een vrije val maken op een megagroot airbagkussen of een workshop volgen op een speciaal aangelegd mini-skatepark. Naast deze activiteiten wordt er ook een 22 meter lange pumptrack-baan aangelegd plus een freerun-park. Ben jij niet bang aangelegd en hou je wel van een beetje actie? Dan moet je met Koningsdag zeker in het centrum van Geleen zijn.

Vuurwerkshow

De spetterende vuurwerkshow waarmee Koningsdag ’s avonds feestelijk wordt afgesloten vindt dit jaar niet plaats bij Glanerbrook, maar op de markt in het centrum van Geleen. Tussen 22.00 en 22.30uur kun je een genieten van een zeer uitgebreide vuur-, licht- en lasershow, die vanaf de oude markt zeer goed te aanschouwen is. De vuurwerkshow is gratis te bezoeken.

 

Kort samengevat

Koningsdag in Geleen is een feestelijke dag voor het hele gezin. De winkels zijn deze dag geopend van 10.00 tot 17.00uur. Kortom, laat je verrassen door wat Geleen jou deze dag allemaal te bieden heeft. Je bent van harte welkom!

 

Koningsdagprogramma 2022

  • Koningsmarkt & Geraniummarkt - 10.00 – 17.00 uur
  • Kidsplaza & Kindervrijmarkt - 10.00 – 17.00 uur
  • Urban Sports Event - 10.00 – 17.00 uur
  • Programma muziekplein - 12.00 – 00.00 uur
  • Vuurwerkshow - 22.00 – 22.30 uur