Wie kregen er met Koningsdag 2023 een Lintje?

De heer J.F.A. (Joop) Deriks (57) uit Guttecoven

De heer Deriks is vicevoorzitter en orkestmanager van fanfare St. Caecilia Guttecoven. Hij was medeoprichter van blaaskapel Littel Big Bend. Daarnaast is de heer Deriks voorzitter en vorst geweest van carnavalsvereniging De Tuurhouters in Guttecoven en was hij voorzitter van de ‘Revuegroep’. Voor toneelvereniging Juliana Einighausen vertaalde hij Nederlandse teksten naar het Limburgs dialect. Tevens is de heer Deriks vrijwilliger bij de Stichting Wensambulance Limburg.

De heer Deriks is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 


Mevrouw A.H.C.M. (Alida) Erni-Slagter (80) uit Sittard

Mevrouw Erni-Slagter is bij Groepshotel IJsselvliedt (Rode Kruis) en Stichting Allegoeds Vakanties actief als zorgvrijwilligster bij de begeleiding van hulpbehoevenden tijdens hun vakantie. Daarnaast zet zij zich jaarlijks vrijwillig in voor de Kennedy-Mars. Bij het Breicafé, een onderdeel van de diaconie Protestantse geloofsgemeenschap Maas- en Beekdal, is zij actief in verschillende projecten ter ondersteuning van mensen in moeilijke omstandigheden. Ook ruimt zij dagelijks zwerfafval op in het centrum van Sittard.

Mevrouw Erni-Slagter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 Mevrouw E.C.L. (Marlies) Goessens-Stans (67) uit Geleen

Mevrouw Goessens-Stans is actief voor Vereniging Jeugd Belang (VJB) Smoke Eaters Geleen. Zij is coach van het damesteam, daarnaast heeft zij zich onder andere ingezet als bestuurslid, teambegeleider en bench official. Zij is vrijwilligster bij IJshockey Nederland en heeft de groei en ontwikkeling van het vrouwenijshockey gestimuleerd. Tevens is zij medeorganisator van Hockey Camp Europe, een 14-daags jeugdkamp in Geleen.

Mevrouw Goessens-Stans is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


De heer J.M.G.P. (Jean) van Haen (68) uit Munstergeleen

De heer Van Haen heeft zich voor streekomroep Start met name ingezet als verslaggever voor de sport. Onder andere als co-presentator van het sportradioprogramma ‘Vanuit de startblokken’. Daarnaast verzorgt hij onder andere wedstrijdverslagen voor Stichting Top Handbal Zuid-Limburg en is hij actief voor voetbalvereniging SVM in Munstergeleen. Hij is de vaste verslaggever van carnavalsvereniging De Marotte in Sittard. De Vereniging Sittards Verleden kan ook rekenen op zijn inzet.

De heer Van Haen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Mevrouw J.M.J. (Jeannette) Notermans (72) uit Einighausen

Mevrouw Notermans verzorgt het secretariaat en redactie van parochieblad Loeënde Klokken in Einighausen. Zij is actief geweest voor scouting St. Salvius Limbricht. Zij verzorgt het secretariaat van Hermenie ‘Te laat begoosj’ en is actief tijdens de Oude Ambachten in Einighausen. Daarnaast geeft zij Nederlandse les aan vluchtelingen via Vluchtelingenwerk Nederland.

Mevrouw Notermans is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


De heer P.H.F. (Patrick) Werdens (54) uit Sittard

De heer Werdens is actief als secretaris en penningmeester voor Veldeke Kring Sittard. Hij is voorzitter van de Commissie Kerkelijke Vieringen en secretaris van de Stichting Krombroodrapen. Hij is secretaris van Stichting Oorlogsgravencomité Sittard en bestuurslid van Stichting Kinderrevue. Daarnaast is hij secretaris van carnavalsvereniging De Marotte en secretaris/penningmeester van muziekkapel ’t Hermenieke in Sittard.

De heer Werdens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 


De heer H.J.M. (Henk) Reinders (64) uit Sittard

De heer Reinders is als penningmeester actief voor vereniging Het R.K. Armbestuur te Sittard. Ook is hij penningmeester van Stichting Vrienden van Harmonie St. Joseph Sittard en penningmeester van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond. Daarnaast is hij actief voor het Ondernemersklankbord (OKB) afdeling Limburg.

De heer Reinders is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.